Novinky

Vaření s panem Zbyňkem Diatkou ze společnosti Podravka – Lagris, a.s.

09.01.20

Bc. Eva Rohlenová

Dne 8. ledna 2020 nás navštívil pan Zbyněk Diatka, profesionální kuchař ze společnosti Podravka –
Lagris, a.s., aby nám předvedl a předal své znalosti a zkušenosti ze svého kulinářského umění.
Pan Diatka ukazoval nejen přípravu pokrmů, ale hlavně předával zkušenosti našim žákům a zapojoval je
do tajů přípravy pro nás exotických jídel. Černé rizoto se sépií a Sushi Uramaku California nepatří zrovna
mezi tradiční pokrmy v našich restauracích. Pan Diatka rozdělil studenty do tří skupin a každé formou
losování zadal jedno z hlavních jídel k přípravě. Navíc všichni vařili polévku Minestrone a v závěru dne
mohli nechat při veřejné ochutnávce posoudit, která z nich je chuťově nejlepší.
Krok po kroku pod vedením pana šéfkuchaře vznikala opravdu mistrovská díla. Mimo již uvedené
pokrmy studenti připravili i kuřecí závitek s čočkou Beluga a restovanou zeleninou a desert tvarohový
bulgur s ovocem.

Velké poděkování patří panu šéfkuchaři Zbyňku Diatkovi, společnosti Podravka – Lagris, a.s. p. 
řediteli Mgr.Pavlovi Hrabinovi a paní Mgr. Marcele Šuráňové za přípravu a realizaci dnešního exotického dne.

Nová maturita

Střední odborné učiliště
Valašské Klobouky

Brumovská 456
766 01

Telefon:
Spojovatelka: +420 577 006 451
E-mail: podatelna@souvk.cz
Podatelna: podatelna@souvk.cz